Jdi na obsah Jdi na menu
 


Změny v nabídce koček ve čtvrtém lednovém týdnu 2018

Tento týden se nesl ve znamení opatrných pozitiv. 

  1. Do nového domova skutečně odešla bílorezavá Malvína. Princeznička s vybíravým jazýčkem v novém domově pookřála, obhlédla terén a zakotvila v posteli osvojitelky. Mazlí se a chová se příčetně. Jsme rádi a doufáme, že jí to vydrží. 
  2. Z depozita v Mníšku se odstěhovala do nového domova překrásná rezavá holčička Ňuta. Doufáme, že vše klapne a kočička se bude mít jak v ráji.

Dva dny se ve václavickém depozitu vyskytovala Anežka, ruská modrá kočka, které se majitel vzdal kvůli alergii. Vezl ji z Prahy, 100 km sem a 100 km tam. Po návratu do anezka.jpgztichlého bytu mu přišlo líto, že se stal sirotkem, a rozhodl se, že chce kočku zpátky a alergii že už mít nebude. Ehm. Kdyby si záležitost rozmyslel dřív, mohl by ušetřit kočce i sobě dost stresu, a depozitní tetě čas a energii.

Přesun kočky z domácí péče do depozita není vůbec jednoduchý. Zatímco kočka z ulice vnímá bezpečí, teplo a plnou misku jako splněný sen, zvíře uvyklé na individuální péči svého majitele a určitý chod domácnosti nese přesun do jiné domácnosti. resp. oddělené karantény domácího depozita, velmi těžce. V případě starších zvířat a plemen fixovaných na člověka (kočky orientální) může přesun do dočasné péče depozita vyústit v život ohrožující stavy až smrt. Proto žádáme všechny majitele koček, aby si tento čin velmi dobře rozmysleli. Kočka není věc a stěhování sem a tam si nezaslouží.

V neděli se podařilo obloudit laskavou duši,  která od nás už kočku má, k tomu, že doma proberou možnou adopci plachého kocourka Zoubka, který ve václavickém depozitu čeká už víc než půl roku na šanci na šťastný život. Kocourek je pěkný, zdravý, s ostatními zvířaty se dobře snáší, akorát k lidem si stále nenašel cestu. Na lidi syčí, před kontaktem utíká, ale drápkem nesekne. V novém domově bude mít přístup ven, tak snad ho možnost výběhu a kočičí kamarádka přesvědčí, že lidi nejsou tak špatní. Tak držte palce, ať to Zoubkovi s novým domovem vyjde!